Święto Kolejarza ‘ 2017

W ramach tegorocznych obchodów Święta Kolejarza, w dniach 14 ÷ 15 listopada, w Hotelu „GRAND” w Częstochowie, odbyła się - zorganizowana przez Krajową Sekcję Kolejarzy NSZZ „Solidarność” - uroczystość wręczenia odznaczeń państwowych i resortowych dla zasłuĹźonych pracowników spółek kolejowych, członków NSZZ „Solidarność”.

Na uroczystości obecni byli Szefowie większości spółek kolejowych z Prezesem Związku Pracodawców Kolejowych, PKP S.A. i PKP CARGO S.A. w jednej osobie - Krzysztofem Mamińskim, władze Związkowe z Przewodniczącym Krajowej Sekcji Kolejarzy Henrykiem Grymelem, Przewodniczącymi Regionalnych i BranĹźowych Sekcji Związku oraz liczne grono odznaczonych.

Resort Infrastruktury i Budownictwa reprezentował oraz aktu dekoracji dokonał Podsekretarz Stanu odpowiedzialny za transport kolejowy i realizację inwestycji na kolei – Andrzej Bittel.

W części artystycznej wystąpił bawiąc wszystkich jak zwykle doskonale, nestor polskiego kabaretu – Jan Pietrzak.

Wśród odznaczonych honorową odznaką "ZasłuĹźony dla Kolejnictwa" znaleĹşli się takĹźe członkowie naszej Organizacji Zakładowej: Joanna Afelt i Stanisław Roman.

SERDECZNIE GRATULUJEMY !

DSCN0403   DSC06968

Zdjęcia: P. Noworzyń

Dzięki uprzejmości autora - większa ilość zdjęć jest równieĹź dostępna do obejrzenia i pobrania na stronie Krajowej Sekcji Kolejarzy NSZZ "Solidarność"